Ajankohtaista

29.4.2023 pintapoimintatapahtuma Sarsa ry:n jäsenille

Maakuntamuseon arkeologi Kreetta Lesell ohjaa pintapoimintatapahtuman Sarsa ry:n jäsenille.

Aloitetaan klo 10 Lempäälä-talon neuvotteluhuone Birgitan kammarissa, jossa pintapoiminnan briiffaus. Siirrytään sieltä maastoon Klo 11 kimppakyydeillä. Ota mukaan eväät, kumisaappaat ja kelin mukainen vaatetus. Ei ennakkoilmoittautumista.

27.5 Sarsa ry:n kevätretki Hämeenlinnan seudulle

Kohteina Hattulan pyhän ristin kirkko, Hämeenlinnan aluetta ympäröivät linnavuoret (Hakovuori), pyhät paikat (hiidet), kuppikivet ja muut ympäröivät arkeologiset kohteet. Retkellä opastus.

Lähtö Tampereen Keskustorilta klo 8.00. Paluu Tampereelle noin klo 18.00. Retken hinta on 55 Eur, joka sisältää kuljetuksen, opastuksen, lounaan ja kahvin. Ilmoittautuminen retkelle viimeistään 14.5.

8-10.9.2023 Sarsa ry:n retki Ruotsiin Uppsalaan 

Matkataan Uppsalan alueelle Ruotsiin (retken tarkempi suunnitelma tehdään myöhemmin). Kohteina mm. Sigtuna, Gamla Uppsala ja Uppsala (kohteina mm. kuninkaankummut, riimukivet, tuomiokirkko, Linnén puutarha). Paikkoja rajoitetusti.

11.11.2023 Sarsa ry:n syystapaaminen

Perinteinen syystapaaminen luentojen ja yhteisen ruokailun merkeissä


Lisäksi otamme osaa alkukesästä Pohtiolammella järjestettävään paleoruokateemaiseen tapahtumaan. Sarsa ry tiedottaa tapahtumasta jäsenilleen ajankohdan ja ohjelman tarkennuttua.ADOPTOI MONUMENTTI - VAPAAEHTOISTYÖTÄ JA HOITOKOHTEITA SATAKUNNASSA
Tiistaina 4.4. klo 17.30-19 Satakunnan Museon arkeologi Leena Koiviston etäluento Teamsissä aiheena:
Adoptoi monumentti - vapaaehtoistyötä ja hoitokohteita Satakunnassa.
Adoptoi monumentti on vapaaehtoisuuteen perustuvaa muinaisjäännösten ja vanhojen rakennusten hoitoa ja vaalimista. Satakunnassa erilaiset yhteisöt hoitavat jo kahdeksaa muinaisjäännöstä ja omaa adoptoijaa odottavia kohteita on lukuisia. Leena esittelee adoptoituja kohteita ja kertoo mahdollisuuksista vaikuttaa oman maakunnan kulttuuriympäristön. Etäluento järjestetään Teamsin välityksellä suorana, luentoa ei tallenneta. Luento on maksuton, paikan varaus verkkokauppa.pori.fi. Liittymislinkki lähetetään sähköpostitse päivä ennen luentoa. Osallistujamäärää ei ole rajoitettu.
Lisätietoja: Carita Tulkki, p. 044 701 1054, carita.tulkki(miukumauku)pori.fi

Linkki tapahtuman sivulle: https://tapahtumat.pori.fi/fi/tapahtumat/adoptoi-monumentti-vapaaehtoistyota-ja-hoitokohteita-satakunnassa-2023-04-04


Arkeologian harrastajat Sarsa ry
© 2023 Kaikki oikeudet pidätetään
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita